til top
Tilbake

Horten er kanskje en liten by i areal, men virkelig stor når det kommer til opplevelser og kultur.

Det er nesten litt frekt, men vi har både Munch og vikingarven innenfor kommunegrensen!

Vi er en vaskeekte kulturby og selvutnevnt kulturhovedstad i Vestfold. Engasjement, driv og skaperkraft gjør at du kan gå fra festival til festival, fra utstillinger til danseoppvisninger og teaterforestillinger. Vi har flere festivaler i løpet av en sommer enn du kan telle på begge hender. Alt fra punk til kammermusikk.

Pulsen stiger i takt med at byen fylles opp av musikkelskere fra inn- og utland. Ryktet går faktisk om at det var en som synes at det skjedde litt vel mye her til tider.

- Vel, han om det.

Foto: Hanne Bergby Olsen, Vestfoldmuseene

Munchs hus

I Åsgårdstrand har vi selveste Munchs hus – det eneste stedet hvor man faktisk kan se og føle hvordan Edvard Munch bodde og levde.
Når du går gjennom de trange gatene og langs stranden er det plutselig som å være i bildene hans. Det er ganske så eksklusivt.

I tillegg til Munchs eget hus er det også mulig å oppleve en digital Munch-utstilling. 

Foto: Midgard vikingsenter

På Borre har vi Borrehaugene – en nasjonalpark med Nordens største samling av monumentale gravhauger fra yngre jernalder. Her kan du gå på de store haugene, teste ut vikinglivet i autentiske omgivelser med gode veiledere fra Midgard vikingsenter.
Mange unike viking-opplevelser venter deg.

Vikingtiden er her!

Foto: Didrick Stenersen / visitvestfold.com

Marinemuseet og Preus fotomuseum

Og når vi først snakker om historie så kommer vi ikke utenom at vi faktisk har to nasjonale museer her også. Rett ved siden av hverandre på Karljohansvern ligger Marinemuseet og Preus fotomuseum

Preus fotomuseum er et skattkammer av fotografier, teknisk utstyr og fotolitteratur i en historisk bygning og marinemuseet er et av verdens eldste Marinemuseer. Ikke for å skryte altså, men ... jo!

 

Ring en Hortenser

Virker alt dette for godt til å være sant, eller ønsker du å vite mer? Ring en Hortenser! Spør og grav og kom gjerne en tur på besøk til oss.

Linda tlf 950 79 271