fb script

Bo i Horten

Du kan rett og slett føle deg litt heldig hvis du bor i Horten. Ikke sånn «lotto-heldig», men mer sånn «ting som ikke kan kjøpes for penger-heldig»

Kun et steinkast unna det aller meste.

I Horten bor du sentralt til alt og det meste finner du rett utenfor døra di. Sånn sett er livet faktisk litt enklere her. Du sparer noen minutter her og der.

20526335 1820959044587951 5143558276018713478 N

Horten er et trygt sted å vokse opp

Vi har full barnehagedekning og mange av skolene og barnehagene våre er nye. Vår absolutte stolthet er Horten videregående skole – Norges første plusshus-skole. 
I tillegg kan små og store fråtse i et stort tilbud av fritidsaktiviteter, deilige strender, skispor, saltvann, ferskvann, skog og fjell.

BO Hage Hus

Frister det med egen hage?

I Horten kan du få oppfylt drømmen om eplehage og enebolig til prisen du betaler for en liten leilighet andre steder.

Bo i Horten – jobbe et annet sted

Horten har mange spennende arbeidsplasser, men finner du ikke det du leter etter kan det være smart å vite at vi også har tilgang til et stort jobbmarked som strekker seg fra Oslo/Drammen i nord, Larvik/Grenland i syd, Kongsberg i vest og Moss i øst. Offentlig kommunikasjon gjør det enkelt å komme seg rundt til de nærliggende byene. Her ligger det altså til rette for både hjemmekontor og pendlerfasiliteter.
BO Båtplass Munchs Hus

Hva vil du ha?

Liker du å bo tett på andre eller trenger du litt luft rundt deg? Står en enebolig øverst på ønskelista di eller kanskje en leilighet passer deg bedre? Drømmer du om et småbruk hvor du kan dyrke dine egne grønnsaker eller er et liv i sentrum mer deg? Uansett hva du ønsker så finner du det her i Horten.

Hør det fra Hortenserne

Her er en serie filmer med Hortensere som forteller litt om hvorfor de liker å bo akkurat der de bor. Kanskje du også finner stedet som passer perfekt for deg?

En by i utvikling

Man kan trygt si at innovasjonsånden lever i Horten og at det tenkes utenfor boksen– også på boligfronten. Hva med å bo i en flytende bolig for eksempel? Om noen få år blir det mulig i Horten – som første sted i Norge. Her kan du lese om dette og flere av de spennende prosjektene som kommer.
Horten Havneby

Indre havneby

Området utvikles med både boliger og næringsareal trinn for trinn i årene som kommer. Første fase er allerede realisert og folk har flyttet inn. Det har blitt opparbeidet kyststi og rause, grønne rekreasjonsområder langs sjøen.

Horten Havnepark

Horten Havnepark

Bo i sentrum. Lev ved fjorden. En fargerik, røff fasade mykes opp av grønne lunger og glitrende krusninger. Her er det flott utsikt mot fjorden, gjestehavna, den nye byparken og kveldssola.

Rørestrand Park

Rørestrand Park

Rørestrand ligger i den sørlige enden av Horten og er et populært rekreasjonsområde for lokalsamfunnet året rundt. Prosjektet har en landlig beliggenhet, men er samtidig bare noen minutter fra Horten sentrum.

Strandhagen på Steinsnes

Strandhagen på Steinsnes

Et nytt og moderne boligfelt med en av byens beste beliggenheter. Første byggetrinn vil bestå av 22 varierte leiligheter og fem familievennlige rekkehus i vakre omgivelser.

Flytende boligfelt

Flytende boligfelt

Hva med å bo i en flytende bolig for eksempel? Om noen få år blir det mulig i Horten – som første sted i Norge.

Munchs Hus
Foto: Hanne Bergby Olsen, Vestfoldmuseene

Er det noe i vannet her?

I Horten er vi en haug med entreprenører. Mulig det er noe i drikkevannet her for vi snakker om en gründerånd av rang. Det viser seg på kunst og kulturfronten hvor vi har mange superstars – fra Edvard Munch til Girl in red.

På teknologi er vi verdensledende på mange områder og teknologisted nr. 1 i Norge. Bevisene på at Horten er full av folk som virkelig baner vei i sin bransje er mange og vi er like stolte av dem alle sammen.

Håkon

Ring en Hortenser

Håkon jobber i Oslo, men er en reinbarka Hortens-gutt med familierøttene godt planta her i Horten. Han er klar for å snakke med deg om det er noe du lurer på. Hvordan er det egentlig å bo i Horten?