til top

Horten - En pulserende småby som byr på opplevelser hele året

Horten - En pulserende småby som byr på opplevelser hele året

Finnes det egentlig et bedre sted enn Horten? Med noe som passer for alle, en unik historie og en by i sterk utvikling, er det lite som kan sammenligne seg med Horten. Er du fortsatt i tvil om Horten er Norges triveligste by? Da bør du lese videre.

 

Historisk småby ved Oslofjorden

Kun en times tid fra Oslo og en halvtime med ferje fra Moss, finner du sjarmerende Horten. En by med mye historie, både innen industri men også helt tilbake til vikingtiden. Gjennom de siste årene har byen utviklet seg enormt, og har nå også etablert seg som en teknologi-by med flere store og mellomstore bedrifter med innovativ teknologi og utvikling som brukes over hele verden.

 

Pulserende liv og masse kultur

Skjer det noe i Horten, liksom? Svaret er JA. Det skjer noe hele tiden. Det skjer noe for alle, uansett alder, og det kan vi faktisk være ganske stolte av. Det er flere scener med konserter gjennom hele året, det er flere festivaler om sommeren, det er idrettslag og klubber med masse ulike aktiviteter. Det er faktisk nesten umulig å kjede seg i denne byen, med mindre du virkelig vil kjede deg. 

 

Shopping, mat og opplevelser

Shopping og champagne i Horten sentrum? Ja, det er helt klart mulig. Sjøsiden kjøpesenter har et godt utvalg butikker, i tillegg til Vektergården og gågaten. Her er det store og små aktører, så her finner du alt du trenger. Når du trenger en liten pause eller en matbit, har Horten flere spisesteder og kafeer som kan by på gode matopplevelser. Det er med andre fullt mulig å være turist i egen by, og oppdage noe nytt og spennende.

 

Er du et badedyr?

Når vi er så heldige at Oslofjorden ligger rett utenfor døren, er det nesten umulig å ikke være glad i å ta seg et bad. Noen foretrekker å holde badingen til sommermånedene, mens andre bader hele året. Horten har flere gode badeplasser og brygger, og Rørestrand har også en sandvolleyballbane for deg som liker slikt. Om du er litt mer bedagelig, kan du ta en pitstop på puben, og få følelsen av å være på rivieraen. I Horten. Hvor gøy er ikke det?

 

En god erstatning for storbylivet

Leter du etter et sted som gir deg følelse av ro, men som også har litt puls hele året? Er det viktig for deg med trivelige naboer, som bryr seg om deg og som ønsker deg velkommen når du flytter hit? Horten er i all beskjedenhet en av Norges fineste byer. Skal du studere på USN? Eller ønsker du deg et hus med hage, i stedet for en liten leilighet i storbyen? Horten er svaret. Her finner du et flott sted å bo, i en by med masse som skjer og med kort vei til alt om det likevel skulle være noe som mangler.

 

Hvordan kommer du deg til Horten?

Det finnes flere måter å komme seg til Horten. Om du kommer fra Oslo-området, kan du ta toget til Moss eller Skoppum. Fra Skoppum går det buss til Horten, og fra Moss er det gangavstand fra togstasjonen til ferjeleiet det Bastøferja går flere ganger i timen. Her er det også gratis om du er gående. Kommer du fra Tønsberg eller områdene videre i Vestfold, kan du ta toget eller direktebusser fra de aller fleste byene.